субота, 1. октобар 2011.

Džoni Resurekted


Dakle, već sam pisala o Džonijevim avanturama na biciklu i pomenula da ga okolina u tome ne podržava, strahuje za njegov život i slično. Dužnost mi je da izvestim, zarad mlađih naraštaja koji planiraju da se suoče sa opasnostima vožnje bicikla na ulicama našeg grada da je Džoni pao! Pred kućom! Vozio je, ko i obično, na potezu Mirijevo- Krnjača, sedeo u krnjači i prešo Pančevac u oba smera i pao pred zgradom prilikom silaženja sa bicikla i sjebo ruku. Naravno, svi oni likovi iz ranije pominjane opere (mama, baka, bakin komšiluk) povikali su uglas jesam ti reko! Džoni već nedelju dana nije seo na bicikl. Danas mi je pomenuo da vozimo sutra, da je spreman. Mama mi je nemom gestikulacijom dala znak da ne pristajem (specijalan znak koji samo mama ume da izvede: skupiš usta kao da cokćeš, ali ne ckneš nego ti kiselina izađe na oči i na rukave, a onda se kao opustiš, zapališ cigaretu i gledaš dal se azot vezao za mahunarku).
Ovaj događaj Džonijevog pada pred samim ulazom, nakon toliko pređenih jardi, se u porodici prepričava već nedelju dana pa usled silnih uticaja sa raznih strana nisam imala objektivnu sliku। Baka je u više navrata potvrdila da je tata iz Krnjače krenuo oko 11 uveče, ali bez bicikla, pa joj je nejasno kako je s bicikla pao (doduše, bicikla u Krnjači nema, a i komšinica Lepa je tatu videla sa svog balkona negde oko jedan noću kako se po biciklo vraća। Dakle, gde je Džoni bio u međuvremenu? I gde je bio biciklo?) Gosn Bane, inače muž od neke Mice iz bakine zgrade tvrdi da je tati oko 10 uveče savetovao da biciklo parkira u šupu i prespava u bakinom stanu, što ga tata očiglednonije poslušao।
(Par dana posle se neki Aca iz bakine zgrade požalio da je Bane iz šupe koju je tati nudio za biciklo izvuko njegovu odličnu rakiju iz koje fali oko pola! Mica je kenjala Banetu.)Mama je zaspala oko devet, pa sve posle toga ne zna, iako se sa Džonijem čula oko pola devet i obećao joj je da će voziti pažljivo.
Kako bilo, narednih nedelju dana, nakon što je baka, posle savetovanja s komšilukom ustanovila da Džoni apsolutno nije normalan, a svojim očima je iz autobusa 43 videla kako se kocke nezgodno spajaju na Pančevcu i kako nisu dobre za bicikliste, baka je rekla da više na biciklu neće da ga vidi kako ulazi u Krnjaču! Mama je tati zabranila pivo. Baka je zabranila celom svetu naprezanje mišića!
Dobra vest je da se Džoni oporavio.Dakle, Džoni, vozimo sutra!

Нема коментара:

Постави коментар