четвртак, 12. јануар 2012.
Recept koji preporučujem
Evo ovog recepta koji sam, u oduševljenju, primenila već dva puta u proteklih nedelju dana. Reč je o čorbi od karfiola. Ide ovako:
-200 grama karfiola
-100 grama krompira
-so
-vegeta
-malo margarina
-malo mleka
-peršunov list
-1 jaje
-1 decilitar kisele pavlake
-1 kašika brašna
Priprema:
Očišćen karfiol i krompir skuvati u malo slane vode, pa ocediti, propasirati i dodati malo margarina, soli i mleka. Dobijenu gustu smesu polako razrediti sa 1 l vode, pa dodati so, vegetu i iseckan peršunov list. Kada čorba provri, dodati pavlaku prethodno umućenu sa 1 jajetom i brašnom, pa kuvati još 10 minuta.
*celu stvar sam drugi put kuvala sa dodatkom šargarepe i celera koje sam ubacila da se kuvaju zajedno sa karfiolom i krompirom i ispalo je jednako dobro.
Recept sam pronašla u knjižici „Supe i čorbe“ koja je izašla kao posebno izdanje nekakvog magazina „Čarobni lonac“. Knjižicu mi je dala Milja.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Da li znaš da je karfiol bio omiljena hrana Madam Pompadur?
ОдговориИзбришиNisam to znala:)
ОдговориИзбришиSlično nešto pravim ali bez krompira.
ОдговориИзбришиSavetujem na kraju i malo belog luka.
Bude odlično.
E, pa, probaćemo i sa belim lukom :) Kapiram da su krompir dodali da bi čorba imala tu gustinu kao krem čorba, pa bi mogla da probam i bez njega. Mada ja krompir volim u svim varijantama!
ОдговориИзбриши