четвртак, 12. јануар 2012.

Recept koji preporučujem


Evo ovog recepta koji sam, u oduševljenju, primenila već dva puta u proteklih nedelju dana. Reč je o čorbi od karfiola. Ide ovako:



-200 grama karfiola
-100 grama krompira
-so
-vegeta
-malo margarina
-malo mleka
-peršunov list
-1 jaje
-1 decilitar kisele pavlake
-1 kašika brašna

Priprema:
Očišćen karfiol i krompir skuvati u malo slane vode, pa ocediti, propasirati i dodati malo margarina, soli i mleka. Dobijenu gustu smesu polako razrediti sa 1 l vode, pa dodati so, vegetu i iseckan peršunov list. Kada čorba provri, dodati pavlaku prethodno umućenu sa 1 jajetom i brašnom, pa kuvati još 10 minuta.

*celu stvar sam drugi put kuvala sa dodatkom šargarepe i celera koje sam ubacila da se kuvaju zajedno sa karfiolom i krompirom i ispalo je jednako dobro.

Recept sam pronašla u knjižici „Supe i čorbe“ koja je izašla kao posebno izdanje nekakvog magazina „Čarobni lonac“. Knjižicu mi je dala Milja.

4 коментара:

  1. Da li znaš da je karfiol bio omiljena hrana Madam Pompadur?

    ОдговориИзбриши
  2. Slično nešto pravim ali bez krompira.
    Savetujem na kraju i malo belog luka.
    Bude odlično.

    ОдговориИзбриши
  3. E, pa, probaćemo i sa belim lukom :) Kapiram da su krompir dodali da bi čorba imala tu gustinu kao krem čorba, pa bi mogla da probam i bez njega. Mada ja krompir volim u svim varijantama!

    ОдговориИзбриши