четвртак, 10. новембар 2011.

Paj sad – nastavak o Džoniju


S više strana nam je stiglo pismo de se pita kako mu je i šta radi, pa ću biti iskrena: Džoniju ne ide najbolje.
Naime, kupio je za dvaes evra polovni bicikl. Budući da su se u porodici, u međuvremenu, nakupile raznorazne muke, Džonijev novi/elem, polovni bajs je ispo najgori krivac! Ko god je u tom periodu, a na radijusu Krnjača – Mirijevo prdno, Džonijev novi/polovni bajs je kriv! Pa, ti sad budi pametan i reci je li to moguće. Dakle, kome do sad nije bilo jasno, biciklo je za Džonija stvar slobode i rekreacije. Međutim, život teče, melje, nosi i, uglavnom se zakači za bicikliste – ako ti nešto u životu ne valja vidi vozi li neko od tebi bliskih bajs pa se ospi po njemu. To ti dođe nekako najlakše. Lakše od aluminijumskog rama, lakše od lanca, lakše od lakirovke za bajs. I tako se na Džonija, našeg superheroja spustila magma i melesa! Kaže majka: da vratiš biciklo Mrkiju, da nas ne bude sramota što kupuješ polovne stvari! I kaže još: što ti se smeju, jer ti, Džoni, kupuješ polovne bicikle. Nisi dete, to nikom ne treba, imaš probleme.
Po zakonima psihoanalize, a i ako iole imaš dušu skontaš da se na to Džonijevo novo, polovno biciklo navrzo ko je hteo! Kom god u kući da je okraćo rep, da mu se smrko život, taj se na ovo novo, polovno biciklo, kupljeno od dotičnog Mrkija nasadio! Neće ljudi da osmisle svoje toteme, mrsko im nešto da zasade neku tako biljku il podgaje nekog gadnog pacova, pa udri svi na Džonijevo biciklo!
Kaže, imaš jedno, šta će ti drugo!
Džoni je trenutno u teškoj situaciji, jer ga život konstantno nanosi na to da bira: biciklo (novo/polovno) oli žena i deca!
Rekla sam mu lepo: kad ti je frka, tata, slaži! Isprva me je poslušao, a tajnu o polovnom bajsu koji je kupio od Mrkija po ceni od dvaes evra smo čuvale baka i ja. U nekom trenutku, trenutku inspiracije i razvrata, i koju kapljicu alkohola, Džoni je rešio da krnjačarskim bajsom pređe taj ogromni razdor između prigradskih naselja, da okuša Pančevac na novim točkovima i došo je novim bajsom kući. Ispao je, naravno, kuršlus. Nemoguće je opisati kako se to odrazilo na kućevni mir. Sve u svemu, za sada je po sredi hladni rat, a Džoni je ucenjen: vrati biciklo Mrkiju. Reci mu da si se šalio. Reci mu da ga ne želiš (bajs, ne Mrkija). Reci njemu i celom babinom komšiluku da svoj život shvataš ozbiljno!
Džoni se za sada drži. Biciklo je parkirano, vezano, prede. Čeka. Mama isto čeka. I baba. I komšiluk. Jebaćemo im svima mater!

Nastaviće se...

1 коментар: